Earport Studios

Projekti: Earport Studios

Tyyppi: Vapaa-aika

Sijainti: Fornebu, Norja

Arkkitehti: Dag Kolsrud

 

 

Audiovisuaalisessa nousukiidossa

 

Fornebussa sijaitsevan Oslon vanhan lentoaseman täytti ennen lentokoneiden jyly. Nyt terminaalissa majailee Dag Kolsrudin luotsaama Earport Studios ‑äänitysstudio.

 

Vanha rakennus on kokenut muodonmuutoksen huippuluokan äänitysstudioksi, jonka valoisat huoneet on sisustettu korostamaan audiovisuaalista kokemusta.

 

Earport Studios syntyi studion suunnittelusta vastanneen Dag Kolsrudin ja Knaufin norjalaisen tytäryhtiön Norgipsin tiiviin yhteistyön tuloksena.

 

Studion kaikkien tilojen suunnittelussa on otettu ensisijaisesti huomioon akustiikka ja ääniaaltojen liikkuminen. Kulmat, pyöristykset, kattojen muodot ja matot ovat kaikki huolellisesti harkittuja ja niiden avulla tiloista on luotu tarkoituksella erilaisia.

 

Studion akustisissa katoissa on käytetty Belgravia Micro- ja Designpanel Tangent ‑verhoilua. Dagin mukaan rei’itetyt kipsilevyt saavat aikaan paljon paremman äänen ja akustiikan kuin sisäisellä äänieristyksellä varustetut akustiset materiaalit.

 

Joillekin studion seinäpinnoille on asennettu Solopanel‑paneelit, jotka takaavat minimaalisen äänen diffuusion ja luovat yhtenäisen ilmeen.

 

Norgipsin materiaalit ja asiantuntemus sekä ainutlaatuinen suunnittelu ovat auttaneet Dag Kolsrudia luomaan huippuluokan äänitysstudion.

 

Vuosi: 2014

Aiheeseen liittyvät referenssit

Reference_thumb_Groupe_1000_FR

Toimistot

Groupe 1000 -pääkonttori

Vastakohtien leikkiä

Reference_thumb_Regional-Archives

Koulutilat

Aluearkisto

Rhônessa panostettiin akustiikkaan

Reference_thumb_Lorenskog_NO

Liiketilat

Lørenskog Kauppakeskus

Kauppakeskuksen yhtenäinen kattopinta

Reference_thumb_Nord-Anglia-International-School

Koulutilat

Nord Anglia International School

Tavoitteena huipputuloksiin kannustava oppimisympäristö

Samankaltaiset tuotteet

Product_thumb_Belgravia

Belgravia

E/E+-reuna
Osittain piilotettu järjestelmä

Product_thumb_Designpanel

Designpanel

B1-reuna
Näkymätön sauma

Product_thumb_Solopanel_wall

Solopanel seinä

Yhtenäiset rei'itykset, jotka antavat sulavan, monoliittisen vaikutelman